OIG1

خودروی گذر تویوتا لندکروزر ابهت و قدرت معنا پیدا می کند. تویوتا لندکروزر به عنوان یکی از جان‌‌سخت‌ترین و با کیفیت‌ترین خودروهای چند منظوره جهان، در طول سالیان طولانی، اعتبار وصف نشدنی برای خود دست و پا کرده و بخصوص در خاورمیانه طرفداران پرشماری بدست آورده است. البته قانون منع واردات خودروهای با حجم موتور بالاتر از 2500 سی‌سی باعث شد که مدلهای روز این محصول خوش‌ساخت، جواز حضور در کشورمان را بدست نیاورند. از طرف دیگر جهش قیمت ارز در کنار نبود جایگزین برای این هیولای ژاپنی به افزایش قیمت وحشتناک لندکروزر انجامید تا جایی که اکنون مدل‌های دست دوم و قدیمی موجود نیز از دسترس اکثر هواداران ایرانی خارج شده‌اند. البته علیرغم این جهش قیمتی هنوز هم بازار دست دوم نماینده بلندقامت تویوتا داغ است چراکه در شرایط فعلی اکثر خودروهای چندمنظوره لوکس موجود در بازار، قادر نیستند ویژگی‌های لندکروزر را شبیه‌سازی نمایند. در واقع اکثر SUVهای لوکس این رده قیمتی با شاسی یکپارچه در رده کراس‌اوورها جای میگیرند و علیرغم خصلت‌های خوبی که دارند قادر نیستند در مسیرهای دشوار خارج جاده‌ای خودنمایی کنند. همچنین وقتی صحبت از دوام و استحکام در میان باشد، بلافاصله نام تویوتا به ذهن خطور خواهد کرد. بخصوص در شرایطی که بدلیل محدودیت‌های واردات، خودروهای لوکس موجود در کشور رفته‌رفته پا به سن میگذارند، استهلاک پایین میتواند برگ برنده بسیار خوبی باشد. البته قصد نداریم در خصوص هزینه‌های نگهداری و مقاومت لندکروزر خیلی اغراق کنیم اما اگر قرار بر مقایسه با خودرویی نظیر پورشه کاین در مدل و کارکرد مشابه باشد، میتوانید امتیاز برتر این بخش را به نماینده تویوتا بدهید؛ هرچند این دو ماشین برای کاربری‌های کاملاً متفاوتی ساخته شده‌اند و در بازار محدود ما، بالاجبار با یکدیگر مقایسه میشوند.

بررسی تویوتا لندکروزر VXR

خصلت‌های بسیاری باعث شده که لندکروزر به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در میان مردم ایران و خاورمیانه تبدیل گردد. مقاومت بالا نسبت به شرایط آب و هوایی خاص منطقه، حساسیت پایین به کیفیت سوخت (البته نه اینکه با بنزین معمولی سازگار باشد اما حساسیت کمتری در قیاس با امثال ولوو XC90 نشان میدهد)، دوام بالای قطعات، خصلت‌های آفرودی و ابهت مثال‌زدنی ماشین از جمله این دلایل هستند. بخصوص که در خاورمیانه قیمت سوخت هم به نسبت ارزان‌تر از کشورهای اروپایی است و در نتیجه مشکل اشتهای بالای فرزند تویوتا، چندان به چشم نمی‌آید. نکته جالب در خصوص لندکروزر این است که این ماشین علیرغم شاسی مستقل و زیربندی قرص و محکم آفرودی، همچنان کیفیت سواری بسیار خوبی دارد و به لطف وزن سنگین بدنه و سیستم تعلیق کارآمد خود به خوبی از پس جذب ضربات وارده برمی‌آید. شتاب و حداکثر سرعت و پایداری خودرو هم به نسبت آنچه از این کلاس بدنه انتظار میرود مناسب است و اگر قصد مقایسه با خودروهای کراس‌اوور اسپرت را نداشته باشیم (که نباید هم داشته باشیم) میتوانیم از توانایی‌های لندکروزر ابراز رضایت کنیم. البته ابعاد بزرگ این ماشین برای سواری در شهرهای شلوغ مناسب نیست اما در عوض برای سفرهای جاده‌ای و حتی برون‌جاده‌ای گزینه‌ای ایده‌آل به حساب می‌آید. بد نیست اشاره کنیم که خودرو همه فن حریف تویوتا، برای آفرودهای سنگین‌تر نیاز به کیت‌های مخصوص و تغییراتی در ظاهر و باطن خواهد داشت اما برای ماجراجویی‌های عادی میتوان از سطح بالای قابلیت‌های استاندارد لندکروزر بهره‌مند شد.

داخل تویوتا لندکروزر VXR

با ورود به داخل کابین لندکروزر با فضائی مشابه یک دژ مستحکم روبرو میشوید. فرم حجیم داشبورد در کنار ادوات نسبتاً زمخت داخلی و خطوط تند و تیز بکار رفته، حس قدرت کم نظیری به انسان منتقل میکنند. کیفیت متریال هم عالی است و مونتاژ بی‌نقص قطعات در کنار ارگونومی عالی ادوات، هر بیننده‌ای را به تحسین وادار خواهد نمود. حتی کلیدهای کنترلی بزرگ ماشین نیز با هدف بهبود کارایی در شرایط خاص “مثلا هنگام استفاده از دستکش” بدین شکل طراحی شده‌‎اند تا در هر موقعیتی به راحتی زیر دست لمس شوند.

صندلی‌های ماشین از نظر راحتی، یادآور مبلمان لوکس خانگی هستند و وجود آپشن‌های پرشمار رفاهی و ایمنی جای گله و شکایت چندانی باقی نگذاشته است. با توجه به ابعاد غول‌آسا بدنه مشخص است که از نظر فضای پا و سر نیز مشکلی نخواهیم داشت هرچند در ردیف سوم مقداری محدودیت دیده میشود. صندوق عقب بزرگ ماشین هم هر آنچه برای سفر احتیاج دارید در خودش جای خواهد داد و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

طراحی تویوتا لندکروزر VXR

ممکن است تیم طراحی تویوتا را به تنبلی و کم‌کاری متهم کنید چراکه به‌روزرسانی‌های ظاهری لندکروزر خیلی دیر به دیر صورت میگیرد. اما همین نکته باعث شده که نماینده تویوتا به پرستیژ و شخصیت منحصر به فرد خود دست یابد. در واقع طرفداران متعصب این محصول به قدری از روئیت ظاهر قلدر و خطوط قدرتی بدنه ماشین محبوبشان لذت میبرند که به سختی میتوانند فرم متفاوت و جدیدی را هضم نمایند. برای همین است که حتی مدلهای جدید لندکروزر با شباهت غیر قابل انکار نسبت به نسل‌های قبل به‌روزرسانی شده‌اند.

البته اگر دقت کرده باشید این رویه در میان شاسی‌بلندهای آفرودر دیگر هم رایج است. گویا تغییرات ظاهری اندک و تاکید بر اصالت کلی به یک رسم نانوشته در میان این سبک خودروها تبدیل شده که مشابه آن‌را در بنز G کلاس و جیپ رانگلر نیز مشاهده میکنیم. در هر صورت ظاهر لندکروزر شاید با معیارهای روز همخوانی چندانی نداشته باشد اما همچنان میتواند در قامت یک شاسی‌بلند پر ابهت و باوقار، دلها را بدست آورد.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *