• آشنایی با دامپتراک و انواع آن 
  • آشنایی با دامپتراک یا کامیون کمپرسی
  • کامیون کمپرسی مفصلی
  • دامپتراک های عقب سفت
  • دامپتراک های سایت یا بالابر های جلو
  • دامپتراک های زنجیری
  • دامپتراک ریلی
  • دامپتراک های زیرزمینی
  • کاربرد انواع دامپتراک‌ها
  • انواع کمپانی‌ های سازنده دامپتراک یا کامیون کمپرسی

کامیون کمپرسی یا دامپتراک را می‌ توان نوعی کامیون دانست که از آن برای حمل‌ و نقل و جابجایی موادی مانند نخاله های معدنی و ساختمانی، شن و ماسه و سنگ‌ ریزه استفاده می‌ شود. دامپتراک ها در اندازه‌ های مختلف ساخته می‌ شوند که معمولاً اندازه بسیار بزرگی دارند تا بتوانند بازدهی بسیار بالایی داشته باشند. سرعت آن‌ ها نیز بسیار بالاتر از انواع کامیون‌ های کمپرسی کوچک‌ تر است. در واقع هر چقدر کامیون‌ ها بزرگ‌ تر باشند، برای استفاده در معادن بزرگ‌ تر، مناسب‌ تر هستند. در این بخش می‌ خواهیم شما را با کامیون کمپرسی یا دامپتراک و انواع کاربردهای آن آشنا کنیم.

آشنایی با دامپتراک یا کامیون کمپرسی

کامیون کمپرسی یا دامپتراک، همان‌طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، نوعی کامیون حمل‌ و نقل شناخته می‌ شود. این نوع کامیون‌ ها توانایی جابجایی نود تا سیصد تن بار را داشته و معمولاً منبع تغذیه دیزلی و الکتریکی دارند.

اگر ظرفیت کامیون بالاتر از سیصد تن باشد، در آن از موتور الکتریکی استفاده می‌ شود تا بتواند با هر نوع گشتاور روی محور موتور اعمال شود اما اگر منبع تغذیه با نیروی دیزلی باشد، می‌ توان گفت در این نوع موتور ها هفتاد درصد از انرژی تلف می‌ شود. اما ذخیره‌ ی انرژی آن‌ که سوخت یا گازوئیل می‌ تواند باشد، بسیار راحت و ارزان بوده و فضای کمتری اشغال می‌کند.

این نوع کامیون برای اولین‌ بار توسط رابرت جی ماهونی در سال هزار و نهصد و بیست در سن جان ساخته شد. دامپتراک ها انواع مختلفی دارند که از انواع مختلف آن می‌ توان به کامیون کمپرسی مفصلی، دامپتراک های عقب سفت، دامپتراک های زنجیری، ریلی، بالابرهای جلو و زیرزمین اشاره کرد‌. در بخش زیر می‌ خواهیم شما را با انواع کامیون‌ های کمپرسی یا دامپتراک آشنا کنیم.

کامیون کمپرسی مفصلی

کامیون‌ های کمپرسی مفصلی بین کابین و جعبه کمپرسی قرار گرفته و معمولاً از آن‌ ها در صنایع معدنی استفاده می‌ شود. این نوع کامیون‌ ها بزرگ و سنگین بوده و از آن‌ ها در خارج از جاده برای حمل بار استفاده می‌ شود. در واقع این نوع کامیون برای حمل مواد فله ای بسیار مناسب است.

111 1
انواع دامپتراک وارداتی شرکت بازرگانی آرتا تیام مهام 19

دامپتراک های عقب سفت

112
انواع دامپتراک وارداتی شرکت بازرگانی آرتا تیام مهام 20

این نوع کامیون‌ های کمپرسی را می‌ توان از محبوب‌ ترین کامیون‌ های کمپرسی دانست. از این نوع دامپتراک ها همراه با بیل هیدرولیکی در معادن استفاده می‌ شود و تنها در معادن کاربرد دارد. با استفاده از کامیون‌ های عقب سفت می‌ توان برای استخراج معابری که خارج از جاده قرار دارند و همچنین انجام پروژه‌ های سنگین حمل‌ و نقل خاک استفاده کرد. پروژه‌ هایی که نیاز به حفاری جاده‌ ها دارند برای انتقال خاک نیاز به کامیون هایی با انعطاف پذیری محدود دارند، بهترین نوع آنها کامیون‌ های عقب سفت است.

دامپتراک های سایت یا بالابر های جلو

113
انواع دامپتراک وارداتی شرکت بازرگانی آرتا تیام مهام 21

دامپتراک های سایت جمع‌ و جورتر هستند و می‌ توانند بهترین گزینه برای افرادی باشند که به دامپتراک های جمع‌ و جور نیاز دارند. ظرفیت این نوع کامیون ها از یک تن تا ده تن بوده و بسیار ایمن و محکم هستند. از این نوع کامیون‌ ها برای حمل بار در خارج از جاده و بارهای موجود در سایت استفاده می‌ شود. این نوع دامپتراک ها توانایی چرخش شدید و نوسان بالایی را دارند. با استفاده از این نوع کامیون‌ ها می‌ توانید در تمامی شرایط سخت و لغزنده به فعالیت خود ادامه دهید به‌ همین دلیل از آن در صنایع عمران و ساختمان سازی استفاده می‌ شود.

دامپتراک های زنجیری

114
انواع دامپتراک وارداتی شرکت بازرگانی آرتا تیام مهام 22

در برخی موارد که زمین‌ های ناهموار شیب‌ دار و یا لغزنده وجود دارد و به‌ عبارت‌ دیگر نمی‌ توان به مناطق موردنظر و حمل‌ و نقل مواد دسترسی پیدا کرد می‌ توان از دامپتراک هایی استفاده کرد که مجهز به ریل هستند. این نوع دامپتراک ها با نام کامیون‌ های خزنده نیز شناخته می‌ شوند. معمولاً برای استفاده در خارج از جاده طراحی‌ شده و از آن برای حمل‌ و نقل مواد در شرایط نرم و مرطوب استفاده می‌ شود. به‌ عنوان مثال بهترین کامیون برای استفاده در مناطق ساختمانی، گل‌ آلود، واحدهای دریایی و یا ماسه‌ ای، استفاده از دامپتراک های زنجیره‌ ای می‌ باشد

دامپتراک ریلی

116
انواع دامپتراک وارداتی شرکت بازرگانی آرتا تیام مهام 23

این نوع دامپتراک ها برای ساخت و نگه‌ داری ریل ساخته‌ شده اند که می‌ توان از آن ها برای حمل‌ و نقل سنگ‌ های خرد شده در کنار خطوط ریلی نیز استفاده کرد. این نوع دامپتراک ها دارای چرخ‌ های ریلی هستند و می‌ توانند از ریل‌ های راه‌ آهن رفت‌ و آمد کنند. دارای ویژگی‌ های منحصر به‌ فردی هستند چرا که می‌ توانند هم در جاده‌ های معمولی و هم در جاده‌ های ریلی کار کنند.

دامپتراک های زیرزمینی

117
انواع دامپتراک وارداتی شرکت بازرگانی آرتا تیام مهام 24

این نوع دامپتراک ها معمولاً ظرفیت آن‌ ها از سی تا پنجاه و پنج تن و یا بالاتر می‌ باشد. از آن در ساخت معادن زیرزمینی سخت، ساخت تونل و سنگ نرم استفاده می‌ شود.

کاربرد انواع دامپتراک‌ها

کامیون‌ های کمپرسی یا دامپتراک ها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام کاربرد های مختلف دارند. در بخش قبل شما را با انواع دامپتراک ها یا کامیون‌ های کمپرسی آشنا کردیم اما آشنایی با کاربرد های مختلف آن در انتخاب بهترین و مناسب‌ ترین دامپتراک برای انجام پروژه یا عملیات بسیار مهم است.

به‌ عنوان مثال از کامیون‌ های کمپرسی مفصلی برای انجام عملیات مربوط به صنایع معدنی و عمرانی، از دامپتراک های عقب سفت و محکم برای استفاده هم‌ زمان همراه با بیل‌ های هیدرولیکی در معادن، دامپتراک های زیرزمینی برای استفاده در پروژه‌ های معدن و ساخت تونل، دامپتراک های ریلی برای استفاده در پروژه‌ های راه‌آهن، کامیون‌ های کمپرسی در مواقع استفاده بر روی مناطق ماسه‌ای، برفی، زمین های گل آلود و خاکی، کامیون‌ های کمپرسی سایت و بالابرهای جلو برای استفاده در عملیات‌ های جمع‌ و جور که نیاز به ظرفیت کم دارند استفاده می شود.

انواع کمپانی‌ های سازنده دامپتراک یا کامیون کمپرسی

کامیون های کمپرسی یا دامپتراک کمپانی‌ های مختلفی در جهان دارد. در بخش زیر می خواهیم شما را با انواع کمپانی‌ های سازنده این نوع کامیون‌ ها آشنا کنیم.

کمپانی کاتر پیلار

این نوع کمپانی را می‌ توان یکی از بهترین کمپانی‌ های سازنده صنایع سنگین در آمریکا دانست که بزرگ‌ ترین سازنده ماشین آلات عمرانی در جهان شناخته می‌ شود.

کمپانی کماتسو

کمپانی کماتسو یکی دیگر از بهترین کمپانی های سازنده کامیون‌ های کمپرسی یا دامپتراک است که توانایی تولید بولدوزر، بیل مکانیکی و لودر را داشته و از معروف‌ ترین کمپانی‌ های ژاپنی شناخته می‌ شود. این شرکت توانایی تولید ماشین‌ آلات انبوه سنگین را در تمام نقاط جهان دارد و به‌ همین دلیل خطوط تولید مختلفی را به خود اختصاص داده است.

کمپانی لیبر

کمپانی لیبر در سوئیس واقع شده و یکی از کمپانی‌ های تولید ماشین سنگین شناخته می‌ شود که توانایی ساخت انواع ماشین آلات کشاورزی، قطعات هوا گرد، ماشین‌ آلات ساخت‌ و ساز، تجهیزات استخراج معدن و لوازم خانگی را برعهده دارد. همچنین این شرکت در ارائه خدمات مهندسی خودرو نیز فعالیت‌ های به سزایی داشته و توانسته است بزرگ‌ ترین جرثقیل جهان را در سال دوهزار و هفت بسازد.

کمپانی هیتاچی

کمپانی هیتاچی شرکت چند ملیتی ژاپنی است که توانایی تولید و فعالیت در حوزه‌ های متفاوت مانند سخت‌ افزارهای رایانه‌ ای، هوافضا و صنایع الکتریکی را به خود اختصاص داده است. این شرکت در تولید ماشین آلات صنعتی و صنایع سنگین بسیار معروف و شناخته‌ شده است. از تولیدات عالی آن می‌ توان به تولید دامپتراک، لودر و جرثقیل‌ های مکانیکی و هیدرولیکی اشاره کنیم.

کمپانی ترکس

کمپانی ترکس یکی دیگر از شناخته‌ شده‌ ترین کمپانی‌ های صنایع سنگین و ساخت تجهیزات در آمریکا می‌ باشد. این شرکت توانایی طراحی و ساخت سیستم‌ های بارگیری و تخلیه کالا را داشته و در تولید برجسته‌ ترین ماشین آلات سنگین بسیار معروف است.

کمپانی بلاز

کمپانی بلاز از جمله بهترین کمپانی های تولیدکننده ماشین آلات سنگین، تجهیزات معدنی و عملیات خاکی است.

سخن پایانی

کامیون های کمپرسی یا دامپتراک ها، کامیون هایی هستند که از آن ها برای حمل و نقل موادی مانند خاک، شن،ماسه و غیره استفاده می شود. دراین بخش سعی کردیم شما را با انواع کامیون های کمپرسی و بهترین کمپانی های تولید کننده این نوع کامیون اشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب برای شما سودمند واقع شده باشد.